Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Από τους Jaywalkers στον Pepper...

    Ο Γιώργος Μουχταρίδης είναι γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, με καθημερινή εκπομπή στον Pepper 96.6, ενώ παλιότερα ήταν βασικός συντελεστής και διευθυντής του σταθμού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Kosmos 93.6. Πολύ παλιότερα όμως ήταν μέλος ελληνικού new wave συγκροτήματος, που ενώ κυκλοφόρησε μόνο ένα mini album, και έκανε αίσθηση αρκετά αργότερα από την κυκλοφορία του, ακούγεται μέχρι και σήμερα, αν και βρίσκεται δύσκολα. 

    Οι Jaywalkers, σχηματίστηκαν από τον Γιώργο Μουχταρίδη (κιθάρα-φωνή) και τον Πασχάλη Πλησή (κιθάρα-φωνή) το 1983 στην Αθήνα. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν οι Βασίλης Διβόλης (τύμπανα-κρουστά), Γιάννης Διβόλης (αρμόνιο-βιολί) και Γιώργος Μάνος (μπάσο). Η μοναδική τους δουλειά κυκλοφόρησε ως mini album από την Virgin το 1987, με κωδικό VG 2085 Z, και τίτλο Mini LP. Περιέχει τέσσερα τραγούδια, τα τρία δικά τους και μια διασκευή του "Tomorrow never knows" των Beatles. Παραγωγή και ηχοληψία του Μανώλη Βλάχου, και ηχογράφηση τον Φεβρουάριο του 1987 στο In Recording Studio (μετά τους Last Drive, Libido Blume και Γενιά του Χάους).






       Πρόσφατα σε συνέντευξη του ο Γιώργος Μουχταρίδης, είπε ότι η μπάντα παίζει ακόμα μαζί, και ότι ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει το album. Επίσης έχει επιμεληθεί με επιτυχία την συλλογή "Bright side of the road",  που έφτασε πέρυσι στο Volume 3. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου