Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δυο Τρομάρες...

     Ο Νίκος Τρομάρας, είναι μια δυνατή φωνή του δημοτικού και αργότερα του λαικού τραγουδιού, που μπορεί να μην είναι γνωστή στο πολύ κοινό, αλλά στους σκληροπυρηνικούς του χώρου, λέει πολλά. Έχει παρουσία στην δισκογραφία, αλλά κυρίως έγινε γνωστός από την συμμετοχή του σε πανηγύρια και σε νυχτερινά μαγαζιά. Τραγούδησε στο κέντρο "Λαφίνα", του σημαντικού κιθαρίστα Κώστα Γιακέ (λέγεται ότι δολοφονήθηκε έξω από το μαγαζί του σε μια λογομαχία για ένα λογαριασμό...), κέντρο που πέρασαν μεγάλα ονόματα του λαικού τραγουδιού όπως ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος και η Βάσω Χατζή, και σημαντικοί μουσικοί όπως ο Κώστας Σούκας (από τις καλύτερες κιθάρες του χώρου) και ο Νίκος Γούβας με το κλαρίνο του.

     Στα τέλη της δεκαετίας του '70, κυκλοφόρησαν, από της εταιρεία Fantasia, οι πρώτοι προσωπικοί του δίσκοι. Το 1977 έβγαλε το "Σε χάνω απόψε", με κωδικό LPF-110, σε στίχους του Λάκη Τσόλη και μουσική Κώστα Σούκα






     
      Οι μουσικοί που παίζουν στον δίσκο είναι, βιολί ο Γιώργος Κόρος, κλαρίνο ο Μάκης Βασιλειάδης, ηλεκτρική κιθάρα ο Κώστας Σούκας, μπάσο ο Πάνος Ιατρού, ντραμς ο Ανδρέας Κουσούρης και δωδεκάχορδη ο Μπάμπης Μαλλίδης, ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στον χώρο δηλαδή.


     


     Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε το "Δυο παράξενα ματάκια", με κωδικό LPF 114, πάλι από την Fantasia. Τα περισσότερα τραγούδια είναι σε στίχους Λάκη Τσόλη και μουσική Κώστα Σούκα , ενώ υπάρχει ένα σόλο κλαρίνο του Νίκου Γούβα ("Μερακλίδικο τσιφτετέλι"). 







       Το τραγούδι που ανοίγει τον δίσκο "Θα σε δικάσω", ακούστηκε αργότερα και από την Βάσω Χατζή, Ζαφείρη Μελά και Βασίλη Καρρά, με την ερμηνεία του Νίκου Τρομάρα να θεωρείται πάντως η καλύτερη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου