Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Έλληνες ζωγράφοι στο βινύλιο...(2ο μέρος)

 - Αναστάσιος Αλεβίζος ή Τάσσος. Διάσημος Έλληνας χαράκτης, επιμελήθηκε σχεδόν όλους τους δίσκους της Σωτηρίας Μπέλλου, πάνω στην δουλειά του με τέσσερις ξυλογραφίες του 1970 "Οι Αρχόντισσες των Ρεμπέτικων Τραγουδιών".  


   

   

   

   

   


   

      



 - Γιώργος Σταθόπουλος. Μεγάλος σύγχρονος ζωγράφος, επιμελήθηκε δίσκους όλων των μεγάλων Ελλήνων συνθετών Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Χάλαρη κλπ, οι οποίοι έτρεφαν μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για το έργο του.


   

   

   

   

   

   

       



 - Τάσος Ζωγράφος. Ζωγράφος και σκηνογράφος, έφτιαξε σκηνικά και κουστούμια για τουλάχιστον 200 κινηματογραφικές ταινίες και 150 θεατρικές παραστάσεις, με συμμετοχή σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.


   

   

 



 - Σπύρος Βασιλείου. Από τους πλέον αναγνωρίσιμους και παραγωγικούς εικαστικούς καλλιτέχνες, "Ο δρόμος" των Πλέσσα-Παπαδόπουλου, είναι ίσως από τους πιο διαχρονικούς και ευπώλητους δίσκους όλων των εποχών στην ελληνική δισκογραφία.


   

   

   




 - Θεόφιλος Κεφαλάς-Χατζημιχαήλ ή Θεόφιλος. Μείζων λαικός ζωγράφος, τα σχέδια του χρησιμοποιήθηκαν σε εξώφυλλα βινυλίων, κυρίως παραδοσιακού-δημοτικού περιεχομένου, βασικό στοιχείο και του έργου του.


   

   

   




(συνεχίζεται)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου