Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Έλληνες ζωγράφοι στο βινύλιο...(3ο μέρος)

 - Μιχάλης Βελούδιος. Ο ζωγράφος που έχει φιλοτεχνήσει πάνω από 200 εξώφυλλα δίσκων, ξεκίνησε για λόγους βιοποριστικούς στην Odeon του Μάτσα, και από τότε έχει "ντύσει" δισκογραφικά από Idols μέχρι Τσιτσάνη.


  

  

  

  

  


 - Θεόδωρος Πανταλέων.  Σουρεαλιστής ζωγράφος και χαράκτης, με έργα του να φιλοξενούνται σε μουσεία και στην Εθνική Πινακοθήκη.

      - Θέμης Τσιρώνης.  Λαικός ζωγράφος, με το γνωστό εμβληματικό του έργο "Άη Λαός", να φιλοτεχνεί το εξώφυλλο του δίσκου των Λάγιου-Μπέλλου.

  

      - Γιώργος Σικελιώτης. Από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους και χαράκτες της γενιάς του '30, με έργα του σε πολλά ιδιωτικά και δημόσια μουσεία.


  

     
 - Τάκης Σιδέρης. Μαθητής του Γ. Σικελιώτη, με πολλές ατομικές εκθέσεις.


  
 - Μανώλης Μαριδάκης. Ζωγράφος και σκηνογράφος.

 - Νίκος Κούνδουρος. Μπορεί να έγινε γνωστός για την σημαντική σκηνοθετική του δουλειά, αλλά ξεκίνησε σπουδάζοντας ζωγραφική και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.


 

  - Αλέξης Κυριτσόπουλος. Σκιτσογράφος, με μελέτη στη ζωγραφική και προσωπικές εκθέσεις, στενός συνεργάτης του Διονύση Σαββόπουλου σε μουσικά προγράμματα και στην επιμέλεια των δίσκων του, εικονογραφήσεις βιβλίων κυρίως παιδικών.


  
  

  

  

  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου