Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Γενιά του χάους...



    Η Γενιά του Χάους ήταν από τα πρώτα συγκροτήματα της πανκ σκηνής στην Ελλάδα (με ελληνικό στίχο) την δεκαετία του 80, ίσως και το πιο γνωστό. Ξεκίνησε από μια παρέα το 1982 στην Αγία Παρασκευή, ως Αντικουλτούρα, μεταλλάχθηκε με αλλαγές βασικών μελών, σε Chaos Generation, και από το 1984 έως το 1989 όπου διαλύθηκε, μετά από 2 ολοκληρωμένους δίσκους, έμεινε ως Γενιά του Χάους. Τα βασικά μέλη της μπάντας, ήταν ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος και ο Κώστας Χατζόπουλος που έγραψαν στίχους και μουσική αντίστοιχα και στους δύο δίσκους. 

    Τέλη του 1983 ηχογραφούν 6 κομμάτια τους, και τα κυκλοφορούν σε split κασέτα, με τους Αδιέξοδο, και τίτλο "Το Αδιέξοδο και η Γενιά του Χάους σας εύχονται καλή όρεξη". Η παραγωγή ήταν του δισκάδικου "Art Nouveau" του Νίκου Κοντογούρη. Ξεχωρίζει το τραγούδι τους "Μπασταρδοκρατία", που αργότερα το έβγαλαν από τις live εμφανίσεις τους...






         


    Το 1986 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο, αφού πρώτα το 1984 έχουν συμμετοχή στην συλλογή Διατάραξη Κοινής Ησυχίας με δύο τραγούδια, και το 1985 άλλη μια split κασέτα με τους Αδιέξοδο, με τίτλο "Η Γενιά του Χάους και το Αδιέξοδο σας εύχονται καλό Πάσχα" . Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Δικαίωμα Διάβασης, με κωδικό Δ.Δ.102, τίτλο "Γενιά του Χάους", και τα μέλη που παίζουν είναι Θ.Ηλιακόπουλος (φωνή-ντραμς), Κ.Χατζόπουλος (κιθάρα-μουσική), Α.Αμπράζης (μπάσο) και Γ.Δρακόπουλος (πλήκτρα). Η ηχογράφηση έγινε στο Inrecording Studio, ηχολήπτης ο Μανώλης Βλάχος, ζωγραφική Δημήτρης Παπαιωάννου και φωτογραφίες ο Γιώργος Νικολαίδης. 








             
     Η παραγωγή είναι μέτρια, ο δίσκος αποσύρεται και ξανακυκλοφορεί, με ελάχιστες διαφορές ωστόσο στο αποτέλεσμα. Στο οπισθόφυλλο η Δικαίωμα Διάβασης έχει μετονομαστεί σε DiDi Music, ενώ στο βινύλιο δεν αναγράφεται το Made in Greece by Fabelsound.  Ξεχωρίζει το "Στίγμα", μπαλάντα με δυνατό στίχο, 








       Μετά τον δίσκο ο μπασίστας Αμπράζης αποχωρεί από το γκρουπ (κάτι που στεναχώρησε τα υπόλοιπα μέλη), και την θέση του παίρνει ο Αλέξης Αλιφέρης, ενώ προστίθεται δεύτερη κιθάρα, ο Δημήτρης Παππάς. Το γκρουπ πειραματίζεται σε πιο μεταλλικούς ήχους, ο στίχος από διαμαρτυρίας γίνεται πιο ποιητικός, και το 1989 κυκλοφορούν το δεύτερο, και τελευταίο δίσκο τους (αμέσως μετά διαλύθηκαν), πάλι από την DiDi Music, με κωδικό DiDi 142, και τίτλο "Ρέκβιεμ". Η σύνθεση του γκρουπ στον δίσκο, Θ Ηλιακόπουλος (φωνή, τύμπανα, κρουστά,στίχοι), Α.Αλιφέρης (μπάσσο, σύνθεση,φωνή, συνθεσάιζερ), Δ.Παππάς (κιθάρα,φωνή,σύνθεση) και Κ.Χατζόπουλος (κιθάρα,φωνή,σύνθεση). 







             



         Το 1996 η Wipe! Out Records, κυκλοφόρησε ένα διπλό δίσκο, με τα δύο τους άλμπουμ συν κάποια ακυκλοφόρητα τους τραγούδια, το 2012 σε συνεργασία εταιρειών κυκλοφόρησε συλλογή τραγουδιών τους και DVD από την συναυλία που έδωσαν το 2009 στο Gagarin, ενώ το 2014 επανακυκλοφόρησε η πρώτη τους κασέτα που είχαν κάνει με τους Αδιέξοδο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου